Els joves d'entre 12 i 16 anys podran triar com serà el nou espai d'esbarjo a l'aire lliure d'Ordino

El Comú d'Ordino encara la recta final d'un procés participatiu adreçat als joves d'entre 12 i 16 anys que els permetrà escollir com volen que sigui el nou espai d'esbarjo a l'aire lliure de la parròquia. El nou parc estarà ubicat en els terrenys propietat del Comú que es troben al costat de l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Ordino (EASEO) i per aquest motiu des del Comú s'ha volgut fer un espai adreçat a adolescents, ja que en seran els principals usuaris. Així mateix, el procés de votació s'ha obert a tots els alumnes de l'EASEO, encara que no resideixin a Ordino, i a tots els residents a Ordino nascuts entre el 2008 i el 2012, ambdós anys inclosos.

El Comú ha dissenyat sis propostes amb diferents combinacions d'elements esportius atractius pels joves d'aquestes edats. El projecte s'ha encapçalat des del departament de Participació Ciutadana i del de Joventut i les propostes que es presentaran a votació s'han elaborat basant-se en les converses entre els tècnics de joventut del Punt d'Informació Juvenil (PIJ) de la parròquia i els seus usuaris; també s'han tingut en compte els suggeriments que s'han fet des de l'EASEO i la junta d'escola.

El procés de votació per triar una de les sis opcions començarà la setmana vinent i es farà de forma digital des de l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Ordino. Tanmateix, per tal d'arribar als joves d'aquestes edats que resideixen a Ordino, però estudien en altres centres, s'ha organitzat una reunió informativa i un berenar al (PIJ) el pròxim dimecres cinc de juny a les 17.30. Durant aquesta reunió els assistents que no hagin votat digitalment, ho podran fer de manera presencial.

Aquest procés és l’evolució del pressupost participatiu que fins ara s’havia fet a la parròquia. D'aquesta manera es recondueix la iniciativa i en lloc de fer un procés totalment obert, s'ha apostat per donar veu en aquest cas al col·lectiu interessat perquè pugui triar quina de les opcions possibles prefereix.


Un cop s'hagin fet totes les votacions i s'hagin validat, el Comú informarà sobre els resultats i es donarà més detalls sobre el procés que s'ha seguit i quins seran els següents passos per fer realitat la proposta guanyadora.